lørdag den 26. november 2011

Blommemarmelade med æbler og pærer

Jeg havde hørt meget om blomme/æble marmelade. Jeg kan godt lide pærer så tænkte at jeg ville prøve med alle tre. Det blev ret godt og den får en flot rød farve.

Ingredienser:
1 kg sveskeblommer
1 kg pærer
1 kg æbler
500 g sukker
2 vaniljestenger
Vand
Geleringsmiddel
2 spsk. Atamon

Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Skræld pærer og æbler og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker. Kog det i en gryde sammen med vand, men kun ca. 2 cm op fra bunden. Kom sukker og korne fra vaniljestængerne. Vaniljestængerne kommes også i gryden og koges med.
Kog marmeladen til blommerne er helt mører. Kom geleringsmidlet i og atamon i efter gryden er taget af varmen. Kom marmelade i glas der er skyldet i atamon og luk dem med det samme og stil dem i køleskabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar