tirsdag den 6. december 2011

Konfekt med kirsebær og marcipan

Jeg har ikke noget billed endnu, men opskriften har jeg lavet og afprøvet. De blev ret gode.


Konfekt med kirsebær og marcipan:

400 gram Ren rå marcipan
1 dl god kirsebærsovs
1 tsk. vodka
Hvid chokolade
Rød/lyserød krymmel

Fremgangsmåde:
Brug en god kirsebærsovs, såsom den i krukken.
Blendt kirsebærsovsen og kom den i marcipanen sammen med vodkaen. Bland det så det er en ensartet masse. Tag en lille tsk af massen i hånden og rul det til små kugler. Lad dem "tørre" i et par timer.
Hak den hvide chokolade. 3/4 af den kommes i en skål og smældt det over vandbad (pas på at chokoladen ikke kommer i kontakt med vanddampe da den ellers bliver grå) eller i microbølgeovnen. Det er vigtigt at den ikke bliver for varm. Den skal føles kold. Kom den sidste 1/4 i og rør rundt til alt er smeltet. Dette er den nemmeste måde at temperer chokolade på hjemme i ens ejet køkken.
Dryp alle de små kugler i chokoladen og lig dem på et stykke bagepapir. Drys med krymmel og lad den "tørre" inden de kommes i lufttætte bøtter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar