Her er så resultatet:
Denne blog handler om kager og andre gode ting der sker i mit køkken, men også om hækling, som er min nye helt store hobby.
fredag den 10. august 2012
Hæklede traktor
Jeg var på ferie med min familie, der i blandt var min fætters søn på snart 2 år også med. Jeg regner som min nevø. Jeg havde givet ham den bil og campingvogn, jeg havde lavet og han er helt vild med traktor så hans mor gav mig en lille udfordring i, at jeg skulle lave en traktor til ham, som campingvognen kunne sidde på også. Under vejs fandt han ud af hvad jeg lavede, så han kom ret tit hen til mig når jeg hæklede for at spørger efter traktor. Så han blev rigtig glad da den var færdig en dag lige efter morgenmaden.
Her er så resultatet:
Her er så resultatet:
fredag den 6. juli 2012
Hækling igen...
Jeg har lige lavet lidt mere. Bilen og campingvognen er fra bogen "Velkommen til hæklerummet". Det er en super god bog med masser at søde og sjove figur der er nemme at lave. Denne bog har også en ret god hækleskole som forklar og viser ret godt hvordan man skal gøre.
Jeg har som anhængertræk brugt en knap som er formet som en blå flodhest. Dette blev ret godt hvis jeg selv skal sige det....
Den lille Gert grachund er fra bogen "Flere hæklede dyr". Disse er også ret nemme at lave. Det var denne bog jeg startede med at lave dyr fra.
Studenterhue og Zanzibar
Jeg har lige lavet to tager til min tidliger kollega der blev student her i år. Da hun skal til Zanzibar i sommerferien blev den ene en der skulle vise dette og den anden en studenterhue. Jeg kom jordbær/mascapone i begge to med lyse bunde
Studenterhuen
Kagen fra Zanzibar....
Og et nærbilled af figurne.
Jeg undskulle den ikke særlig gode kvallitet på billederne da de er taget med mobilen. Jeg havde ikke tid til at finde mit kamera frem da jeg lavede dem:o)
tirsdag den 29. maj 2012
Tørklæder
Ud over kager og hækling strikker jeg også, men det er kun tørklæder. Dette sker også når jeg læser. Jeg laver flere forskellige hvor dette er to af dem. Det øverste billed er et tyndt hvor at det nederste er et tynkt. Jeg laver også af Can Can garn hvor lykkerne er små.
Amigurumi - min nye hobby
Ud over kager har jeg fået en ny hobby der hedder amigurumi, som er små hæklede dyr. Jeg sidder og laver disse små søde og sjove dyr imens jeg sidder og læser. Da jeg er ordblind har jeg en computer til at læse højt for mig og jeg kan ikke huske hvad jeg hører hvis jeg ikke sidder med noget i mine hænder så jeg fik set en bog om disse små dyr og fik mod på at lave dem selv.
Disse dyr der er billeder af her er fra bøgerne:
Hæklede dyr og Flere hæklede dyr
Jeg går og venter på at der kommer flere bøger hjem på bibloteket så jeg kan få lidt flere opskrifter på dem. Det tager mig ca. en aften at lave et dyr.
Ursula ugle
Sune skildpade
Gurli giraf
My little pony
Igen i år har jeg lavet sukkerbilleder til min kærestes nieces fødselsdag. I år skulle det så være med my little pony. Jeg fandt frem til Twilight sparkle og Pinkie pie.
Her har er original billedet af Twilight sparkle ved siden af sukkerbilledet.
Her har er original billedet af Pinkie pie ved siden af sukkerbilledet.
onsdag den 2. maj 2012
Tiramisu
Jeg laver tit denne tiramisu. Jeg har lavet om på den opskrift jeg fandt på nettet for et par år siden. Dette har hvis jeg selv skal sige det meget beder da den ikke smager så maget af kaffe eller er stærk af alkohold. Man kan også komme friske jordbær i da dette gør den meget mere frisk.
Ingredienser:
2 dl afkølet kaffe
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
3 spsk sukker
1 dl Amaretto
Meget fintreven skal af 1 appelsin
Meget fintreven skal af 1/2 citron
250 g Mascarpone
24 Savoiardi-kiks (“Lady Fingers”)
1 spsk kakao
Fremgangsmåde:
Ingredienser:
2 dl afkølet kaffe
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
3 spsk sukker
1 dl Amaretto
Meget fintreven skal af 1 appelsin
Meget fintreven skal af 1/2 citron
250 g Mascarpone
24 Savoiardi-kiks (“Lady Fingers”)
1 spsk kakao
Fremgangsmåde:
·
Start med at lave espresso og lad den køle
af.
·
Pisk hviderne helt stive.
·
Tilføj sukkeret til æggeblommerne i den
anden skål og pisk det hvidt.
·
Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone i
æggemassen så det bliver en jævn masse.
·
Vend forsigtigt æggehviderne i.
·
Start med at smøre et meget tyndt lag
creme i bunden af et fad (ca. 30 x 30 cm og 8-10 cm højt).
·
Hæld kaffen i en flad skål og vend kiksene
i den, men kun lige så de bliver fugtige ellers kommer de til at smage for
meget af kaffe. Læg dem på cremen i bunden af fadet.
·
Hæld halvdelen af massen over.
·
Tilføj ”andet” lag (resten af kiksene og
massen) på samme måde.
·
Læg forsigtigt film over (efter du har
drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad desserten
trække i køleskab i et døgn. Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at
den indeholder rå æg!
·
Lige før servering drysses med kakao.
Abonner på:
Opslag (Atom)