Ingredienser:
2 dl afkølet kaffe
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
3 spsk sukker
1 dl Amaretto
Meget fintreven skal af 1 appelsin
Meget fintreven skal af 1/2 citron
250 g Mascarpone
24 Savoiardi-kiks (“Lady Fingers”)
1 spsk kakao
Fremgangsmåde:
·
Start med at lave espresso og lad den køle
af.
·
Pisk hviderne helt stive.
·
Tilføj sukkeret til æggeblommerne i den
anden skål og pisk det hvidt.
·
Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone i
æggemassen så det bliver en jævn masse.
·
Vend forsigtigt æggehviderne i.
·
Start med at smøre et meget tyndt lag
creme i bunden af et fad (ca. 30 x 30 cm og 8-10 cm højt).
·
Hæld kaffen i en flad skål og vend kiksene
i den, men kun lige så de bliver fugtige ellers kommer de til at smage for
meget af kaffe. Læg dem på cremen i bunden af fadet.
·
Hæld halvdelen af massen over.
·
Tilføj ”andet” lag (resten af kiksene og
massen) på samme måde.
·
Læg forsigtigt film over (efter du har
drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad desserten
trække i køleskab i et døgn. Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at
den indeholder rå æg!
·
Lige før servering drysses med kakao.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar