onsdag den 2. maj 2012

Tiramisu

Jeg laver tit denne tiramisu. Jeg har lavet om på den opskrift jeg fandt på nettet for et par år siden. Dette har hvis jeg selv skal sige det meget beder da den ikke smager så maget af kaffe eller er stærk af alkohold. Man kan også komme friske jordbær i da dette gør den meget mere frisk.

Ingredienser:

2 dl afkølet kaffe

3 pasteuriserede æggeblommer

3 pasteuriserede æggehvider

3 spsk sukker

1 dl Amaretto

Meget fintreven skal af 1 appelsin

Meget fintreven skal af 1/2 citron

250 g Mascarpone

24 Savoiardi-kiks (“Lady Fingers”)

1 spsk kakao


Fremgangsmåde:

·         Start med at lave espresso og lad den køle af.

·         Pisk hviderne helt stive.

·         Tilføj sukkeret til æggeblommerne i den anden skål og pisk det hvidt.

·         Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone i æggemassen så det bliver en jævn masse.

·         Vend forsigtigt æggehviderne i.

·         Start med at smøre et meget tyndt lag creme i bunden af et fad (ca. 30 x 30 cm og 8-10 cm højt).

·         Hæld kaffen i en flad skål og vend kiksene i den, men kun lige så de bliver fugtige ellers kommer de til at smage for meget af kaffe. Læg dem på cremen i bunden af fadet.

·         Hæld halvdelen af massen over.

·         Tilføj ”andet” lag (resten af kiksene og massen) på samme måde.

·         Læg forsigtigt film over (efter du har drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad desserten trække i køleskab i et døgn. Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at den indeholder rå æg!

·         Lige før servering drysses med kakao.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar