søndag den 24. marts 2013

Tur rundt på Færøerne i bil

Der er ikke sket så meget de sidste to uger andet end at jeg har været i praktikken. Det var rigtigt dårligt vejr hele sidste weekend så der var jeg ude og handle lidt. Lørdag aften stod den så på bowling sammen med to andre fra den gang jeg bor på. Søndag lå jeg så syg med min Morbus Chorn der ikke viste sig fra den kønneste side, men fik det beder dagen efter.
I går var vi fire der lejede en bil og kørte rund på fem af øerne her oppe. Vi var i Eiði, men stoppede først ved det højeste vandfald på Færøerne der er ca. 594 meter højt. Lidt uden for Eiði så vi "Kæmpen og Kællingen" som er to klipper der står nede i vandet. Der efter prøvede vi at køre til Gjógv, men måtte droppe dette da der var for meget sne på de meget små bjergveje. Der var godt nok en lokal der kørte der, men vi der ikke have snekæder på bilen ville ikke sætte livet på spil for det. Det må vente til der ikke er så meget sne eller se om vi kan komme der til af en anden vej.
 
 
Kollafjørður ved Torshavn.

 
Fossdalur det højeste vandfald på Færøerne.
 

Vores lejede bil.
 

 
Kirken i Eiði.

 
Et lille bitte hus midt i bygden Eiði.

 
Udsigt fra Eiði over på Streymoy (den ø Torshavn ligger)

 
Udsigt fra Eiði over på Streymoy (den ø Torshavn ligger)
 
 
"Kæmpen og Kællingen"
 
 
Tja, Line fandt lidt læ for den kolde blæst, men med ret god udsigt over "Kæmpen og Kællingen".
 Efter vores mislykket tur til Gjógv kørte vi over til øen Streymoy og op til bygden Tjørnuvík, som ligger med fjelde til tre sider og vand til en side. Det er et af de flotteste steder jeg har set her ind til nu. Der er kun en lille bjergvej der ud, men kønt er der godt nok.
 

 
Prøv at se farven på dette vand. Det er en lille kløft der er i Tjørnuvík

 
"Kæmpen og Kællingen" set fra Tjørnuvík.

 
Udsigt fra den ene side af Tjørnuvík.

 
Hmm nogle der har lyst til tørret fisk? Synes det var lidt sjovt at de hang over skraldespanden. I Tjørnnuvík.
 


Kunne ikke lade være med at tage dette billede af dette får. Det var pink i panden så det så ud til at være "punker".
 
 

Efter Tjørnuvík kørte vi til Saksun og måtte lige stoppe op inden vi kom helt dertil for at få dette billede af national fuglen Tjaldur. 


Kirken i Saksun. Der var ebbe da vi kom dertil. Man kan gå der ned, men vi valgte at køre vider til nogle af der andre øer. Det blæste rigtigt meget da vi var der så vi kom hurtigt ind i bilen igen. 

 
 Vi kørte vider til øen Kunoy og så over på Kalsoy. For at komme dertil skal man køre igennem en lang, men et sporet tunnel hvor der ikke er lys. Når man møder nogle der inde så skal man holde ind på en vige plads og slukke lyset så den anden ved at man holder. Der bliver ret mørkt, men for enden af bygden lå der dette lille kønne fårehus med udsigt over Kulsoy.

 
Til sidst kørte vi til den nordligste ø som hedder Vidoy til bygden Viðareiði. Den bygd ligger på forholdsvis flad jord, men op ad det 3. højeste fjeld på Færøerne. Der var udsigt til øerne Bordoy tættest på og Kunoy bag ved. Klokken var 18.30 ca. da dette billede blev taget og så gik turen tilbage til Torshavn og fire meget trætte mennesker med en masse oplevelser med hjem. Det var en dejlig dag, men flotte oplevelser og godt selvskab.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar