fredag den 6. juli 2012

Hækling igen...

Jeg har lige lavet lidt mere. Bilen og campingvognen er fra bogen "Velkommen til hæklerummet". Det er en super god bog med masser at søde og sjove figur der er nemme at lave. Denne bog har også en ret god hækleskole som forklar og viser ret godt hvordan man skal gøre.
Jeg har som anhængertræk brugt en knap som er formet som en blå flodhest. Dette blev ret godt hvis jeg selv skal sige det....



Den lille Gert grachund er fra bogen "Flere hæklede dyr". Disse er også ret nemme at lave. Det var denne bog jeg startede med at lave dyr fra.




Studenterhue og Zanzibar

Jeg har lige lavet to tager til min tidliger kollega der blev student her i år. Da hun skal til Zanzibar i sommerferien blev den ene en der skulle vise dette og den anden en studenterhue. Jeg kom jordbær/mascapone i begge to med lyse bunde

Studenterhuen


Kagen fra Zanzibar....


Og et nærbilled af figurne.

Jeg undskulle den ikke særlig gode kvallitet på billederne da de er taget med mobilen. Jeg havde ikke  tid til at finde mit kamera frem da jeg lavede dem:o)

tirsdag den 29. maj 2012

Tørklæder

Ud over kager og hækling strikker jeg også, men det er kun tørklæder. Dette sker også når jeg læser. Jeg laver flere forskellige hvor dette er to af dem. Det øverste billed er et tyndt hvor at det nederste er et tynkt. Jeg laver også af Can Can garn hvor lykkerne er små.




Amigurumi - min nye hobby

Ud over kager har jeg fået en ny hobby der hedder amigurumi, som er små hæklede dyr. Jeg sidder og laver disse små søde og sjove dyr imens jeg sidder og læser. Da jeg er ordblind har jeg en computer til at læse højt for mig og jeg kan ikke huske hvad jeg hører hvis jeg ikke sidder med noget i mine hænder så jeg fik set en bog om disse små dyr og fik mod på at lave dem selv.
Disse dyr der er billeder af her er fra bøgerne:
Hæklede dyr og Flere hæklede dyr

Jeg går og venter på at der kommer flere bøger hjem på bibloteket så jeg kan få lidt flere opskrifter på dem. Det tager mig ca. en aften at lave et dyr.




Ursula ugle


Sune skildpade


Gurli giraf

My little pony

Igen i år har jeg lavet sukkerbilleder til min kærestes nieces fødselsdag. I år skulle det så være med my little pony. Jeg fandt frem til Twilight sparkle og Pinkie pie.



Her har er original billedet af Twilight sparkle ved siden af sukkerbilledet.




Her har er original billedet af Pinkie pie ved siden af sukkerbilledet.

onsdag den 2. maj 2012

Tiramisu

Jeg laver tit denne tiramisu. Jeg har lavet om på den opskrift jeg fandt på nettet for et par år siden. Dette har hvis jeg selv skal sige det meget beder da den ikke smager så maget af kaffe eller er stærk af alkohold. Man kan også komme friske jordbær i da dette gør den meget mere frisk.

Ingredienser:

2 dl afkølet kaffe

3 pasteuriserede æggeblommer

3 pasteuriserede æggehvider

3 spsk sukker

1 dl Amaretto

Meget fintreven skal af 1 appelsin

Meget fintreven skal af 1/2 citron

250 g Mascarpone

24 Savoiardi-kiks (“Lady Fingers”)

1 spsk kakao


Fremgangsmåde:

·         Start med at lave espresso og lad den køle af.

·         Pisk hviderne helt stive.

·         Tilføj sukkeret til æggeblommerne i den anden skål og pisk det hvidt.

·         Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone i æggemassen så det bliver en jævn masse.

·         Vend forsigtigt æggehviderne i.

·         Start med at smøre et meget tyndt lag creme i bunden af et fad (ca. 30 x 30 cm og 8-10 cm højt).

·         Hæld kaffen i en flad skål og vend kiksene i den, men kun lige så de bliver fugtige ellers kommer de til at smage for meget af kaffe. Læg dem på cremen i bunden af fadet.

·         Hæld halvdelen af massen over.

·         Tilføj ”andet” lag (resten af kiksene og massen) på samme måde.

·         Læg forsigtigt film over (efter du har drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad desserten trække i køleskab i et døgn. Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at den indeholder rå æg!

·         Lige før servering drysses med kakao.

søndag den 29. april 2012

Jordbærkage


Jeg lavede disse kager til min far da han kom hjem fra syghuset efter at havde fået skiftet pacemaker igen. De bragte lykke da det er en af de kager han holder mest af.

Til to tærter (tærtefade a 24 cm i diameter)

Mørdej:
200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g koldt smør i små tern
1 lille æg

Mazarinmasse:
225 g marcipan
225 g rørsukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g mel


150 g god mørk chokolade
Vaniljekrem efter ejet ønske.
ca. 500 g danske jordbær
1 gs. Ribsgele

Mørdej:
Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen. Læg mørdejen koldt ca. 1 time.

Mazarinmasse:
Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt ad gangen og pisk. Tilsæt derefter æggene et af gangen, mens der piskes. Tilsidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 28 cm diameter, så den dækker bund og kant. Kom mazarinmassen over mørdejen og fordel den ligeligt over mørdejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud og afkøl den.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og pensl tærten med chokolade. Lad chokoladen størkne.

Sprøgt vaniljekremen på kagerne og kom jordbærne på.
Smælt geleen og kom den oven på jordbærne i et tyndt lag f.eks med en ske.