tirsdag den 6. december 2011

Hindbærtærte

Denne tærte er noget af det bedste jeg ved. Jeg kan huske at min mor lavede den når hun skulle forkæle min far. Jeg vil give den vider til jer læser. Jeg kan anbefale at komme creme fraiche oven på.
Ingredienser:
200 gr. Margarin
300 gr. Mel
100 gr. Sukker
1 Æg
Fyld:
Marmelade

Pensling:
2 Æggeblommer

Fremgangsmåde:
Margarine smuldres i melet.
Sukker og æg ældes i.
Smør en tærteform med margarine.
Dejen deles og den ene halvdel rulles ud og lægges i formen.
Marmeladen hældes over bunden.
Den anden del af dejen rulles ud og skæres i strimler. Dejen flettes i mønster.

Bages i ca. 20 min. Ved 200° C.

40 års jubilæumskage

Disse kager lavede jeg til et 40 års jubilæum. Hun startede i Vallø kommune og kom med i kommunesammenlægningen så nu er hun i Stevns kommune.
Jeg fik lavet logoerne hos Kagerforsjov.dk.
De er overtrukket med marcipan og figurne er lavet af fondant.




Hallo Kitty kage



Denne kage lavede jeg til min kærestes øjesten (hans søsters datter) til hendes 4 års fødselsdag.
Den er overtrukket med fondant. Blomster og Hallo Kitty er også lavet af fondant.

Konfekt med kirsebær og marcipan

Jeg har ikke noget billed endnu, men opskriften har jeg lavet og afprøvet. De blev ret gode.


Konfekt med kirsebær og marcipan:

400 gram Ren rå marcipan
1 dl god kirsebærsovs
1 tsk. vodka
Hvid chokolade
Rød/lyserød krymmel

Fremgangsmåde:
Brug en god kirsebærsovs, såsom den i krukken.
Blendt kirsebærsovsen og kom den i marcipanen sammen med vodkaen. Bland det så det er en ensartet masse. Tag en lille tsk af massen i hånden og rul det til små kugler. Lad dem "tørre" i et par timer.
Hak den hvide chokolade. 3/4 af den kommes i en skål og smældt det over vandbad (pas på at chokoladen ikke kommer i kontakt med vanddampe da den ellers bliver grå) eller i microbølgeovnen. Det er vigtigt at den ikke bliver for varm. Den skal føles kold. Kom den sidste 1/4 i og rør rundt til alt er smeltet. Dette er den nemmeste måde at temperer chokolade på hjemme i ens ejet køkken.
Dryp alle de små kugler i chokoladen og lig dem på et stykke bagepapir. Drys med krymmel og lad den "tørre" inden de kommes i lufttætte bøtter.

Dåbskage




Jeg fik frie hænder til at lave denne dåbskage, bare det var til en dreng. Jeg elsker at lave bamser så dette måtte være en del af den. Min kæreste er lokofører så ville prøve at lave et lille tog. Som last måtte det være babyting. Alle figurne er lavet af fondant.
Der er hvide bunde med hindbær/tobleronecrem. Jeg lavede en palmin/smørcrem til at smørre den op med. 

lørdag den 26. november 2011

Blommemarmelade med æbler og pærer

Jeg havde hørt meget om blomme/æble marmelade. Jeg kan godt lide pærer så tænkte at jeg ville prøve med alle tre. Det blev ret godt og den får en flot rød farve.

Ingredienser:
1 kg sveskeblommer
1 kg pærer
1 kg æbler
500 g sukker
2 vaniljestenger
Vand
Geleringsmiddel
2 spsk. Atamon

Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Skræld pærer og æbler og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker. Kog det i en gryde sammen med vand, men kun ca. 2 cm op fra bunden. Kom sukker og korne fra vaniljestængerne. Vaniljestængerne kommes også i gryden og koges med.
Kog marmeladen til blommerne er helt mører. Kom geleringsmidlet i og atamon i efter gryden er taget af varmen. Kom marmelade i glas der er skyldet i atamon og luk dem med det samme og stil dem i køleskabet.


fredag den 25. november 2011

Hestekage



Denne kage lavede jeg i dag til en skøn ridepige. Det er både Olivias og hestens fødselsdag i dag og begge bliver 12 år :-)

Den er med hvide bunde, tobleronemousse og jordbær/hindbær mousse.

Jordbær/hindbær mousse

 100 g Frosne jordbær
100 g Frosne hindbær
1 Vanilliestang
50 g Flormelis
6 blade Husblas
½ L Piskefløde

Lig de 6 blade husblas i koldt vand. Jordbær og hindbær kommes i en gryde sammen med vanilliekorn, stangen og flormelis. Kog det op til jordbærerne er møre så de kan moses. Kom husblas i den varme grød. Pisk fløden let og kom 1/3 af fløden i grøden og rør det hurtigt. Kom blandingen i resten af flødeskummet og vend det forsigtigt. Moussen er klar til brug.