fredag den 16. marts 2012

Hjemmelavet knækbrød

Nybagt knækbrød der smager fantastisk. Jeg fik denne opskrift af en medstuderende på mit studie til ergoterapeut. Hun havde lavet dem en dag og taget med i vores praktik. Jeg smagte dem og bad med det samme om opskriften. Jeg har lige taget den sidste plade ud af ovnen og dette blev resultatet.


Knækbrød der lige er taget ud af ovnen. 

Hjemmelavet knækbrød

1 dl Sesamfrø
1 dl Græskarkerner
1 dl Solsikkekerner
1½ dl Havregryn
2 dl Hvedemel
1 tsk. Salt
2 tsk. Bagepulver
½ dl Solsikkeolie
1 dl Vand

Alle ingredienserne kommes i en skål og ældes sammen. Dejen deles i to og rulles ud mellem to stykker bagepapir. Skær dejen ud i firkanter og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter. De er færdige når bliver lidt brune i kanten.

Så er de klar til lige at spise.... Velbekommen og jeg sender en varm tak til Ingrid for den gode og nemme opskrift.

lørdag den 28. januar 2012

Prinsessekage med Askepot

Denne kage var til en sød prinsesse. Billedet er lavet af gelé
Askepot er lavet på fondant. Jeg fandt et billed af askepot og pregede det over på fondant og tegnede hende op med chokolade. Der efter lavde jeg gelé.

Gelé:
2½ dl vand
100 g sukker
4 blade husblas

Lig husblas i koldt vand.
Kog vand og sukker til sukkeret er smeltet husblas i sukkervandet.
Held det op i kopper antal alt efter hvor mange farver. Kom farve i til den ønskede farve.
Brug det når det er kølet lidt af.
Kan påførs med en tsk og en tandstik til at få det ud i hjørnerne.

Dette var min første gang, men ikke sidste.

Conrad the dog

Dette var en kage til min fætter og hans kone da de fyldte 30 år.
Det skulle ligne deres hund Conrad som er en sød lille gravhund....


tirsdag den 6. december 2011

Hindbærtærte

Denne tærte er noget af det bedste jeg ved. Jeg kan huske at min mor lavede den når hun skulle forkæle min far. Jeg vil give den vider til jer læser. Jeg kan anbefale at komme creme fraiche oven på.
Ingredienser:
200 gr. Margarin
300 gr. Mel
100 gr. Sukker
1 Æg
Fyld:
Marmelade

Pensling:
2 Æggeblommer

Fremgangsmåde:
Margarine smuldres i melet.
Sukker og æg ældes i.
Smør en tærteform med margarine.
Dejen deles og den ene halvdel rulles ud og lægges i formen.
Marmeladen hældes over bunden.
Den anden del af dejen rulles ud og skæres i strimler. Dejen flettes i mønster.

Bages i ca. 20 min. Ved 200° C.

40 års jubilæumskage

Disse kager lavede jeg til et 40 års jubilæum. Hun startede i Vallø kommune og kom med i kommunesammenlægningen så nu er hun i Stevns kommune.
Jeg fik lavet logoerne hos Kagerforsjov.dk.
De er overtrukket med marcipan og figurne er lavet af fondant.




Hallo Kitty kage



Denne kage lavede jeg til min kærestes øjesten (hans søsters datter) til hendes 4 års fødselsdag.
Den er overtrukket med fondant. Blomster og Hallo Kitty er også lavet af fondant.

Konfekt med kirsebær og marcipan

Jeg har ikke noget billed endnu, men opskriften har jeg lavet og afprøvet. De blev ret gode.


Konfekt med kirsebær og marcipan:

400 gram Ren rå marcipan
1 dl god kirsebærsovs
1 tsk. vodka
Hvid chokolade
Rød/lyserød krymmel

Fremgangsmåde:
Brug en god kirsebærsovs, såsom den i krukken.
Blendt kirsebærsovsen og kom den i marcipanen sammen med vodkaen. Bland det så det er en ensartet masse. Tag en lille tsk af massen i hånden og rul det til små kugler. Lad dem "tørre" i et par timer.
Hak den hvide chokolade. 3/4 af den kommes i en skål og smældt det over vandbad (pas på at chokoladen ikke kommer i kontakt med vanddampe da den ellers bliver grå) eller i microbølgeovnen. Det er vigtigt at den ikke bliver for varm. Den skal føles kold. Kom den sidste 1/4 i og rør rundt til alt er smeltet. Dette er den nemmeste måde at temperer chokolade på hjemme i ens ejet køkken.
Dryp alle de små kugler i chokoladen og lig dem på et stykke bagepapir. Drys med krymmel og lad den "tørre" inden de kommes i lufttætte bøtter.